Кола се вряза в група протестиращи в САЩ. Причината е смъртта на Джордж Флойд в Сиатъл. След инцидента шофьорът излязъл от колата и започнал да стреля.

Най-малко един човек е ранен. Той е откаран в болница и състоянието му е стабилно. Нападателят е задържан.

Междувременно общината в Минеаполис обеща да разпусне местната полиция. Според мнозинството от общинските съветници ще бъде изграден "Нов модел на обществена сигурност".

Идеята е да се създаде нов начин за осигуряване на обществена безопасност и това като знак, че протестите срещу убийството на Джордж Флойд от полицията оказват влияние.

„Ще демонтираме полицейското управление в Минеаполис“, заяви членът на съвета Йеремия Елис в Twitter. „И когато приключим, не просто ще го залепим отново. Драстично ще преосмислим как да подходим към обществената безопасност и да реагираме при извънредни ситуации “ заяви още тя, цитирана от Reuters.

Движението за „освобождаване на полицията“ предхожда сегашните протести, но спечели нова подкрепа, след като видео на Флойд, невъоръжен чернокож, прикован към земята с коляно до врата от полицая в Минеаполис Дерек Чавин, ужаси зрителите по целия свят миналия месец.