Живка Танева е българката, която е задържана при голямата акция срещу най-силната мафиотска организация в света "Ндрангета". Тя е жител на градчето Сан Онофрио, където притежава кафене. Именно там действат двама най-големи клана на организацията.

Предположенията са, че 38-годишната е свързана по някакъв начин с един от тях, за да може през кафенето й да се перат пари. Танева е задържана под домашен арест. При вчерашната акция бяха задържани над 330 души. Обвиненията срещу тях са описани в 200 страници. Сред тях има такива за убийства, пране на пари, търговия с влияние, рекет и незаконен трафик на оръжия и отпадъци, съобщи NOVA.

Сан Онофрио е в близост до Видо Валенсия, територия изцяло под контрола на два от най- жестоките клана на НдрАнгета. Следователите трябва да изяснят тепърва каква точно е ролята на нашата сънародничка, Дейността й у нас пък разследват и българските власти.

Операцията срещу Калабрийската мафия продължава и днес. След като вчера 334 души бяха задържани, днес белезници щракнаха около ръцете на осем държавни служители в Торино, както и на кандидат за кмет. Обвинениете е услуги срещу гласове, осигурени от мафията. Арести имаше и в Генуа, а в Калабрия днес бяха арестувани и близки роднини на мафотските босове.