Принцесата на Уелс ще се присъедини към принц Уилям и техните деца за лятна почивка, докато продължава лечението си. 42-годишната Кейт е готова да си почине, докато се наслаждава на качествено време с принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис през училищните ваканции, пише glasnews.bg.

Семейството ще се присъедини към крал Чарлз и кралица Камила, заедно с останалата част от кралското семейство, в Балморал. Това ще бъде най-дългото й пътуване от диагнозата й рак, тъй като тя продължава да се подлага на лечение.

Принцесата е била виждана само два пъти публично, след като обяви своето здравословно пътуване в емоционално видео съобщение по-рано тази година. Тя беше посрещната от аплодиращи тълпи, когато направи грандиозно завръщане на официалния рожден ден на монарха през юни. Кралските фенове бяха възхитени да я гледат да стои редом до Чарлз, който също се бори със собствената си диагноза рак , на балкона на Бъкингамския дворец в демонстрация на единство и сила.

По-голямата част от времето си обаче Кейт прекарваше в семейния си дом в Уиндзор. Въпреки това, принцесата е била на почивка в резиденцията в Шотландските планини всяко лято, откакто се омъжи за принц Уилям - и тази година изглежда не е по-различна.

Кралски експерти и фенове виждат присъствието й в Балморал като знак за продължаващо възстановяване и напредък.

Замъкът Балморал, от всички имоти на кралските особи, беше любимият дом на кралицата, където през лятото членовете на кралското семейство се срещаха и се наслаждаваха на различни дейности заедно. Те варират от риболов, лов, пикник и барбекю, докато се събират с някои от кралските особи, които може би не са виждали от дълго време. Покойната кралица често е била виждана да язди коне или да кара любимия си Range Rover по неравния терен на имението.

Междувременно кралски експерт каза, че събирането в Балморал предлага перфектния шанс за възстановяване след това, което беше „бурна година“ за кралските особи. През последните седем месеца и крал Чарлз, и Кейт смело разкриха своите битки за здравето.

Говорейки за предстоящата кралска лятна ваканция в Балморал, кралският редактор на The Sun Мат Уилкинсън попита дали Хари и Меган ще получат покана. „Винаги ни казват, че вратата на краля винаги е отворена, но дали ще бъдат поканени?“, отговори кралският експерт. „Не виждам действителна физическа покана да бъде отправена, но ако поискаха, за краля щеше да е много трудно да откаже. Той не иска това разстояние със сина си и със сигурност не иска тази бариера между него и внуците му. Знаем, че нещата с Уелс и Съсекс са изключително напрегнати. Не виждам никакви признаци за някакво размразяване там – и това наистина не е приоритет.", допълни той.