Носителката на награда "Грами" Карди Би заяви в Туитър, че ще кандидатства за гражданство в Нигерия заради политиката на Доналд Тръмп, пишат от cbsnews.

Изпълнителката е възмутена от американския президент заради атаката с дрон миналата седмица, която уби иранския генерал Касем Солеймани. По този повод Карди Би написа следното в Туитър:

„Тъжно е, че този човек излага американците на опасност. Най-глупавият ход на Тръмп до момента ... Подавам молба за гражданство в Нигерия “.

Рапърката сподели и видео, към което написа: "Гласът на иранците. Те не са терористи, Тръмп е."

Карди Би е толкова сериозна в намериернието си за нигерийско гражданство, че дори попита последователите си какво трябва да бъде новото ѝ име: CHIOMA B или Cadijat, предаде vesti.bg.

Изпълнителката посети Нигерия и Гана миналия месец, по време на африканското си турне. Съобщението ѝ, че ще иска нигерийско гражданство обаче предизвика спорове между феновете ѝ от двете държави.

Хората от Гана посочиха трудностите на живота в най-населената страна в Африка, също припомниха за базираната в Нигерия терористична организация "Боко Харам".

Нигерийските ѝ фенове пък реагираха със смесени чувства на гордост и объркване за това как звездата би предпочела Нигерия пред Америка.

Карди Би не е единствената, която е потърсила африканско гражданство. Британският актьор Идрис Елба вече има паспорт от Сиера Леоне, родното място на покойния му баща. Рапърът Ludacris наскоро придоби гражданство в Габон, след като се ожени за местна жена.