Най-малко пет души са загинали, а 20 са били ранени при израелски удари срещу джамия, близо до болница "Ал Акса" в централната част на Ивицата Газа. Това съобщи БНР. Според свидетели броят на жертвите може да се увеличи, защото джамията се използва за подслоняване на разселени хора.

Израелският военновъздушни сили потвърдиха, че са извършили атака срещу джамията и добавиха, че тя се използва от "Хамас", както и че нападение е имало и срещу друга локация.

Продължават експлозиите в Бейрут, предаде Би Би Си, като според кореспондента на медията в ливанската столица това са вторични взривове след въздушните атаки по-рано тази нощ. Според агенция "Ройтерс" най-малко осем въздушни удара са поразили южните предградия на Бейрут, като едно от нападенията е било близо до основното летище в страната. Ливанските медии съобщават, че атаките са извършени от Израел, но още няма коментар от еврейската държава.

По-рано Израелските отбранителните сили предупредиха в социалната мрежа "Екс" жителите на определени сгради в южните района на Бейрут да се евакуират.

Междувременно от групировката "Хизбула" обявиха, че са отблъснали опит на израелските части да щурмуват село на границата между Ливан и Израел.

Над 2 хиляди души са били убити, а повече от 9500 - ранени след началото на боевете в Ливан, посочва "Гардиън". Повечето от жертвите са загинали след 23 септември. Във връзка с атаките на територията на Ливан Израел посочва, че мишените са позиции на проиранското движение "Хизбула"