Група европейски депутати не са били допуснати във Венецуела, защото отиват в Каракас с "конспиративни мотиви", съобщи ДПА.

Четиримата евродепутати от дясноцентристката Европейска народна партия са пътували към Венецуела, за да се срещнат с Гуайдо.

"В момента ни експулсират от Венецуела: конфискуваха ни паспортите, не ни казаха причината за експулсирането", заяви евродепутатът Естебан Гонсалес Понс в разпространено в социалните мрежи видео, заснето на летището в Каракас.

Венецуелският външен министър Хорхе Ареаса каза в акаунта си в "Туитър", че депутатите са били предупредени няколко дни по-рано, че няма да им бъде разрешено да влязат в страната. 

"Няма да позволим на европейската крайна десница да смути мира и стабилността на страната със своите груби вмешателства", написа той.

Европейският парламент, заедно с няколко западни страни, призна венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо за временен държавен глава, след като президентът Николас Мадуро спечели втори мандат миналата година на избори, които критици нарекоха "измама".