Трима руснаци са пътували със самолета ковчег на Ethiopian Airlines, който на 10 март се разби малко след излитането си от Адис Абеба. С фаталния полет са летели професионалният парашутист Сергей Вяликов и младата двойка от Таганрог Александър и Екатерина Полякови.

Младата двойка се отправила към Африка на отдавна планирана и дълго чакана почивка. Саша и Катя обичали да пътуват и непрекъснато споделяли снимки и видеа от пътешествията си в социалните мрежи. Сингапур, Германия, Испания, САЩ са само част от страните, които младежите са посетили.

Близките на Катя и Саша не одобрявали пътуването до Етиопия, което било планирано още в началото на годината, сподели в деня на трагедията майката на младата рускиня.

„Много обичаха да пътуват, да се снимат... Обичаха много живота. Пътуваха, за да разгледат света и животните. Тя беше много весела, жизнерадостна, умна. Пишеше много хубаво и беше приятно да четеш нещата й”, разказва почернената майка Елена.

По думите й, Екатерина и Александър се обичали безумно много и никога не се карали, водели здравословен начин на живот и били много общителни, пише Блиц. Екатерина и Александър учат заедно, след това заедно започват да работят в "Сбербанк Лизинг".

Ето последното видео, което Катя е публикувала в Инстаграм:

„Те бяха съвсем млади, учеха заедно, а в последните години работеха в "Сбербанк Лизинг", посочват от компанията.

Александър е награден с медал "За връщането на Крим":

По ирония на съдбата, и от този свят младите руснаци си отиват заедно.