Холандия официално смени името си

Целта е да се промени имиджът на страната

Свят
02.01.2020 10:20 6842 2
Холандия официално смени името си

Oт 1 януари 2020 името Холандия /Holland/, официално престава да съществува като обозначение на държавата Нидерландия. Това съобщиха местните власти, цитирани от БГНЕС.

От началото на годината институциите, местните власти, университетите, частните компании и медиите трябва да използват името "Нидерландия". Правителството вярва, че тази мярка ще позволи на страната да се отърве от имиджа си на място, свързано с наркотици и проституция.

Властите на страната смятат, че това решение ще преразпредели туристическия поток, тъй като днес повечето туристи посещават именно исторически старата Холандия - Амстердам и Хага - и тези градове не могат да се справят с огромния приток на посетители.

Реформата за смяната на името на страната ще струва на бюджета на кралството 200 хиляди евро. По-рано стана известно, че властите в Амстердам искат да премахнат употребата и на названието „Квартал на червените фенери“. Обичайното име напълно ще изчезне от градските знаци - то ще бъде заменено с историческото име на квартала „De Wallen“.

Националният съвет за туризъм от своя страна се надява туристите да започнат да посещават нови и по-нестандартни дестинации в Нидерландия.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

Аз 17:50, 02.01.2020

Що не я кръстят Гейландия, така ще е най добре за имиджа и ще е на 100 % реално

Oтговора1
коментар

..

Хайде холан, Нидерландия!

коментар

Санди 18:50, 02.01.2020

Има две сигирни неща на тоя свят.Едното е,че всички ще умрем някога,и другото че вече никой няма да свързва Холандия с наркотици и проститутки,понеже си смениха името.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина