Хиляди се събраха на протести в Русия

Демонстрациите са в подкрепа на арестувана защитничка на човешките права
Свят
Хиляди се събраха на протести в Русия

Хиляди демонстранти се събраха днес в различни руски градове в подкрепа на защитничка на човешките права, арестувана по силата на нов закон срещу "нежелателни организации", съобщиха местни медии, цитирани от ДПА. В Москва неколкостотин демонстранти участваха в протестно шествие след забраната на властите да проведат митинг, според радио "Ехото на Москва". Демонстранти излязоха и по улиците на Санкт Петербург, Екатеринбург и Казан.

Анастасия Шевченко, член на опозиционното движение Отворена Русия е под домашен арест в южния руски град Ростов-на-Дон, според Амнести интернешънъл. Тя е първата, обвинена за "многократно участие в дейности на нежелателни организации" след поставянето й под домашен арест на 23 януари. Ако бъде призната за виновна, може да бъде осъдена на шест години затвор, пише dnes.bg.

По време на задържането на Шевченко нейната дъщеря почина в болница, допълва "Ехото на Москва". Неразрешени протестни акции в защита на Шевченко на организацията на разгневените майки под мотото "марш на майчиния гняв" се състояха в Москва и Санкт Петербург, уточнява "Ведомости". Според изданието някои от участниците в протеста са били задържани. Според правозащитната медия-проект ОВД-Инфо Марш на разгневените майки е имало в 14 руски града, както и в Тел Авив и в Торонто.

Коментирай

Напишете коментар

Вашите коментари през Trafficnews.bg

2 Коментара
Сортирай по
коментар

rteh 20:08, 12.02.2019

Хиляди направо излезли милярди да стават ***ове! майка ви да *** соросоидна!

Oтговора0
коментар

Димитър Пенев 21:57, 10.02.2019

Ужас! Тъкмо мислех за емигрирам в Раша. Президентът ме заблуди. Вика там всичко е мед и масло и аз след мандата отивам, че службица да ми обещали.

Oтговора0

Вашият коментар през Facebook