Германската полиция задържа пиян 27-годишен мъж, който карал електрическа тротинетка по магистрала. Полицията в Кьолн е получила многобройни обаждания около 02:20 ч. през нощта. Мъжът е шофирал тротинетката в лентата за бърза скорост на А4, предизвиквайки хаос в движението и предпоставки за ПТП, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС. 

„Полицията е открила мъжа в рамките на няколко минути и е сложила край на опасната ситуация”, се казва в изявление на полицията в Кьолн.

Германската информационна агенция ДПА съобщи, че шофьорът на електрическия скутер все още е държал бира, когато е бил отбит от платното от органите на реда. Водачът казал на полицията, че „се е озовал на магистралата случайно“.

Кръвен тест показал, че мъжът е с 1,3 промила алкохол, което е над два пъти повече от законната граница за водачите на автомобили. Грози го глоба за шофиране в нетрезво състояние.

Германските магистрали са известни с дългите си участъци без ограничения на скоростта, въпреки че електрическите тротинетки могат да вдигат само до 20 километра в час.

Използването им през последните месеци натрупа недоволство в Германия, както и в много други страни. Докато потребителите приветстват лекотата, с която могат да прелитат през града, критиците се оплакват, че те всяват бъркотия по улиците и са по-малко щадящи климата, отколкото изглеждат.