Директорка на гимназия и областен управител ще бъдат кандидатите на ГЕРБ за кметове в Русе и Хасково на местния вот наесен, реши на днешното си заседание Изпълнителната комисия на партията, която номинира за Пловдив губернатора Здравко Димитров, за което TrafficNews вече съобщи. 

Кандидатът за кмет на Русе Диана Иванова в момента е директор на Професионалната гимназия по облекло в града. Тя е магистър по „Автоматизация на производството“ от РУ „Ангел Кънчев“. Освен това през 2018 г. е отличена с наградата „Директор на годината“ на Синдиката на българските учители, притежава и грамота „Посланик на Русе“ за високи постижения и принос към подобряването на имиджа на Русе и утвърждаването му като модерен и културен европейски център. 

Присъдено й е и почетното отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета на МОН.

За кмет на Хасково Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатурата на сегашния областен управител Станислав Дечев. Той е магистър по "Автоматика и системотехника" от пловдивския филиал на Техническия университет в София. Работил е в ДФ „Земеделие” – Хасково, бил е и общински съветник в Хасково.