Гърция отчете нов рекорд по заразени с COVID-19 за последните 24 часа. Данните от правителството са, че за последните 24 часа има 269 нови лабораторно потвърдени случаи на заболяването, от които 39 са открити на граничните пунктове.

Общият брой на случаите възлиза на 7472 (дневна промяна + 3,7%), от които 55,3% мъже.Един мъж е починал през последното денонощие, а средната възраст на починалите е  77 години. Броят на пациентите, лекувани чрез интубация  25 (72.0% мъже).

Припомняме, че властите затягат контрола и тестват пристигащите от почивка на гръцките острови. Три острова - Порас, Парос и Антипарос остават под карантина до 24-ти август.

Под строг контрол е спазването на вечерния час за затваряне на заведенията. Последният случай е глоба от 43 хиляди евро за заведение на Халкидики за неспазване на дистанция между клиентите.

Максималният брой на позволено събиране на хора е 50 души.

От вчера  пътниците, които пристигат на гръцки летища от Швеция, Чехия, Белгия, Испания и Нидерландия, също ще трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус, направен до 72 часа преди пътуването, за да влязат в страната.