Голяма експлозия е избухнала в района на летището в Кабул. Новината беше потвърдена от прессекретарят на Пентагона адмирал Джон Кирби. Последвал е и втори взрив, а първоначалните данни са за 11 убити и много ранени.

Хиляди афганистанци са събрани на летището в продължение на дни, опитвайки се да избягат от страната след превземането от талибаните по -рано този месец.

Би Би Си съобщава, че единият взрив е бил на вход на летището, където са били разположени британски военни. Източници на терен съобщават и за стрелба с автоматично оръжие.

Тази нощ редица държави предупредиха гражданите си да се отдалечат от аерогарата заради неопределена заплаха от терористична атака.

Западните държави извеждат от Кабул тези хора, които биха могли да бъдат от полза в Афганистан, заяви говорителят на движение „Талибан” Забихула Муджахид в интервю за вестник „The New York Times” по-рано днес.

Както съобщи Белият дом, от 14 август САЩ са евакуирали от Афганистан над 82 000 човека, от които само 4 500 са американци и членове на техните семейства.