Изборите доказаха, че осъществяването на Брекзит е неоспоримо решение на британския народ. Това обяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън в първата си реч след пировата победа на Консервативната партия на Обединеното кралство, съобщават "Гардиън" и "Политико".

След смазващата победа кабинетът на Джонсън се нарече "Правителство на народа". Джонсън каза още, че резултатът е сложил край на заплахата от втори референдум. Той изрази благодарността си към избирателите, които му се довериха.

Никога няма да взема вашата подкрепа за даденост, обеща Борис Джонсън Премиерът още веднъж обеща, че Великобритания напуска ЕС на 31 януари 2020 г. и ще налее огромни инвестиции в Националната здравна служба, която ще се превърне в основен приоритет на правителството, пише News.bg.

Това е най-силното представяне на избори на торите от 1987 г., когато под ръководството на Маргарет Тачър Консервативната партия получи 376 депутатски места
По думите му Консервативната партия е получила най-голямото мнозинство от 80-те г. на миналия век.

Борис Джонсън е преизбран като депутат в избирателния си район Uxbridge и South Ruislip.

Според неофициалните данни Консервативната партия получи мнозинство в Камарата на общините -363 места (317 през 2017 г.) при необходими за мнозинство в парламента 326 места.

Лейбъристите на Джереми Корбин претърпяха катастрофална загуба. Те печелят 203 места (262 места през 2017 г.).

Другите големи победители са шотландските националисти. Те взимат 48 места (35 места през 2017 г.).