Британският вестник „Сън” спечели делото срещу ищеца си Джони Деп. 57-годишният актьор съди вестника, в който се твърди, че е нападнал бившата си съпруга Амбър Хърд. „The Sun” каза, че статията е коректна и акуратна.

Съдия Джъстис Никол, разглеждал делото, заявил, че вестникът е доказал правотата на това, което пише. Той установил, че са се случили 12 от 14 предполагаеми инцидента на домашно насилие.

Говорител на вестника коментирал,  че от десетилетия се застъпва за жертвите на домашно насилие. Той благодарил на г-жа Хърд, бившата жена на Деп, за „смелостта ѝ да даде показания пред съда“.

Адвокатът на Деп нарекъл решението "перверзно" и обявил, че холивудският актьор възнамерява да обжалва.

Джони Деп и Амбър Хърд се ожениха през 2015г., но връзката им издържа едва 18 месеца. След бракоразводното дело се водиха и такива за домашно насилие. Красивата актриса се обяви публично преди време за „жертва на домашно насилие”.

"Когато Джони не беше на дрога и в трезво състояние, той се проявяваше като един чудесен човек, щедър и любящ. Той беше една забележителна личност в подобно състояние и аз го обичах. Но неговата тъмна страна беше на едно истинско чудовище, при все това аз не губех надежда, че той все пак ще изтрезнее и ще излезе от въздействието на наркотиците", гласяха думите на Амбър по време делата срещу Деп това лято пред Върховния съд в Лондон.