Канадският певец Джъстин Бийбър е диагностициран с лаймска болест. Това обяви самият певец в Instagram.

„Много хора казваха, че Джъстин Бийбър изглежда зле, кара на метамфетамини, защото не можаха да разберат, че наскоро ми беше поставена диагнозата лаймска болест и хронична мононуклеоза, които засегнаха кожата ми, мозъчната функция, енергията и здравето ми като цяло“, написа Бийбър, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че трябва да премине през трудни две години, но благодарение на правилното лечение на „все още нелечимата болест“ той се възстановява и ще може да работи и твори отново.

Лаймска болест порази и сънародничката на Бийбър Аврил Лавин. Според певицата тя прекарала няколко години вкъщи, борейки се нея и била на предела на силите си, чувствайки се между живота и смъртта.

Лаймската болест е инфекциозно заболяване, причинено от пет вида бактерии, които се предават чрез ухапвания от кърлежи. Заболяването има голямо разнообразие от клинични прояви като висока температура, главоболие, умора и кожен обрив. В някои случаи се засягат тъканите на ставите, сърцето, нервната система и очите. Лаймската болест може да доведе до смърт или трайни увреждания в случай на ненавременно или неадекватно лечение.