Доналд Тръмп, който е изправен пред загуба на президентския стол на САЩ от Джо Байдън, може да влезе в черна серия от падения. 

Според твърденията на бившите помощници на администрацията на Тръмп, Мелания Тръмп "брои минутите до излизането му от длъжност, за да може да се разведе с него". Тези твърдения бяха публикувани от The Daily Mail UK.

Бившият помощник Стефани Волкоф, която беше назначена за старши съветник на бившата първа дама на САЩ Мелания Тръмп, заяви, че Доналд и Мелания 4 години спят в отделни спални в Белия дом и че бракът им е „сделка“.

Друг бивш помощник Omarosa Manigault Newman, който беше политически помощник на президента Доналд Тръмп, твърди, че 15-годишният брак на двойката е приключил. 

Известно е, че Мелания Тръмп се е разплакала, когато съпругът й триумфира през 2016 г., а приятелите й твърдят, че никога не е очаквала той да спечели.

Въпреки че 50-годишната Мелания заяви, че има „страхотни отношения“ със 74-годишният си съпруг, двамата са забелязани в "мразовити моменти" в публичното пространство.

Още повече, че предварителното споразумение на Доналд Тръмп с втората му съпруга Марла Мейпълс гласи, че тя не може да публикува никаква книга или да дава интервюта, критикуващи него. Предполага се, че Мелания е трябвало да се съгласи с подобен кодекс за мълчание.