13-годишно момче от Индия страда от рядко заболяване, известно като „Синдром на върколака“. Цялото му лице е покрито с косми. Лалит Патидар е роден с вродена хипертрихоза, съобщава британското издание "Дейли мейл".

Нелечимото състояние причинява необичайно количество фини косми с дължина до 5 см, които растат по лицето, ръцете и други части на човешкото тялото. Момчето се чувства добре в кожата си, но непознати често го замерят с камъни и го наричат "маймуна". 

Лалит мечта да стане полицай и да вкарва всички "лоши крадци и престъпници в затвора". Момчето има 5 сестри.

"Понякога ми се иска да бъда като другите деца, но няма какво да направя по въпроса. Просто да приема този факт и да свикна да живея по този начин. Чувствам се добре в кожата си", казва Лалит.

Съучениците му приемат момчето и не го дискриминират. Той е много популярен в училище и всички го харесват, казват учителите на Лалит. Въпреки това непознатите често му се подиграват и го сочат с пръст. 

"Понякога искам да си направя операция, за да престанат да ми се подиграват. Искам да бъда приятел с всички, те не трябва да се страхуват от мен", казва 13-годишното момче.