Продължава броенето на бюлетините в САЩ, като все още не е ясно киой ще е новият президент на страната.. Кандидатът на демократите Джо Байдън се приближи още повече до победата, след като спечели в ключовите щати Мичиган и Уисконсин. От изборния щаб на Доналд Тръмп са внесли жалба срещу преброяването на гласовете в щатите Джорджия, Мичиган и Пенсилвания.

От там са запазили мълчание, както и Тръмп, който не е давал изявления последните 24 часа.

В момента Джо Байдън си е осигурил 243 електорални гласа срещу 214 за Доналд Тръмп. Победителят в изборите трябва да получи 270.

Тръмп иска от съда в Мичиган да спре незабавно броенето на бюлетинитеДемократите се противопоставиха на искането

Преднината на Доналд Тръмп в щата  Пенсилвания се стеснява, показват последните данни, пише BBC. С 90% от бюлетините, преброени в 23:30 EST (четвъртък 04:30 GMT), Тръмп изпревари Джо Байдън с 164 414 гласа. В късния следобед в сряда Тръмп имаше преднина от 379 639 гласа пред Байдън.

Изглежда, че необикновените бюлетини благоприятстват Байдън. Те са пощенски гласове и от 3,1 милиона искания за пощенски бюлетини, направени в Пенсилвания, 63% са от демократи.

Аризона вероятно ще е следващият щат, който ще обяви резултатите от преброяването на бюлетините от президентския вот в САЩ, съобщава CNN. Очаква се окръг Марикопа, който е един от най-гъсто населените в щата съвсем скоро да подаде информация за вота в района.

Около основаната сграда, в която се броят бюлетини се е събрала огромна тълпа протестиращи, съобщава американският телевизионен канал. Полицията затегна кордона около зданието. Според репортер на CNN става дума за поддръжници на Доналд Тръмп.