Британец даде 220 000 лири, за да притежава роклята на принцеса Даяна, с която тя е танцувала с актьора Джон Траволта по време на прием през 1985 г. Дрехата бе пусната на благотворителен търг, организиран от лондонската аукционна къща „Kerry Taylor Auctions“.

Тоалетът на покойната майка на Уилям и Хари е от синьо кадифе, изработен от дизайнера Виктор Еделщайн. Първоначално той бе оценен на между 250 000 и 350 000 британски лири.

„Продавачът беше много доволен, защото се надяваше роклята да остане във Великобритания“, пише в официално съобщение по повод търга, пише Tialoto.bg.

На първия търг нямало желаещи за дрехата, но на следващия се появили няколко. 

„Принцесата носеше роклята повече от десетина пъти на различни официални събития и я избра както се оказа за последния официален портрет през 1997 г.“, обясняват представителите на аукционната къща. 

Даяна облича за първи път вечерната рокля, за да отиде на официален прием в Белия дом. Негов домакин е президентът на САЩ Роналд Рейгън. Тогава тя е на 24 години. 

„Принцесата носеше роклята повече от десетина пъти на различни официални събития и я избра, както се оказа, за последния официален портрет през 1997 г.“, отбелязва аукционната къща.

Още две рокли, принадлежащи на бившата съпруга на принц Чарлз, са продадени по време на същия търг – едната за 48 хиляди паунда, а другата за 28 хиляди.