Българин наруши хода на традиционната годишна пресконференция на президента на Русия Владимир Путин. "Ние много ви обичаме в България, Путин, носим ви подарък, с който да засвидетелстваме това", викаше мъжът, а пресконференцията за кратко беше прекъсната.

През това време българинът продължи да размахва икона на Св. Иван Рилски и българското знаме в ръката си. Това е представителят на агенция "Булпрес" Атанас Стефанов, съобщи tsargrad.tv.

Малко преди началото на събитието той обещал на пратеник на медията: "Ще има чудеса" и му обяснил, че дошъл от България с иконата на покровителя на българския и руския народ. Той имал и още един подарък за руския президент - традиционна българска сурвачка.

"С тях нашите деца обикалят по домовете с пожелания за здраве и получават пари. Ние ще дарим на Путин сурвачка също с пожелания за здраве, но и с надеждата, че 2 милиарда долара ще помогнат да бъде завършено строителството на Южния газов поток, който е нужен на цяла Европа, Турция и Русия. Ако се помолим, чудесата ще се случат. Нашият чудотворец постоянно прави чудеса и това чудо също ще се случи", обяснил българинът пред медията.