Oхранителна камера в Лондон засне как двама крадци отмъкват Tesla за по-малко от 30 секунди. Естествено, помага им новата безключова технология.

На видеото, направено от камера на домофон, се вижда как единият крадец влиза през отворената порта в двора. На врата му виси електрическо устройсто с две жици. Престъпникът се приближава до къщата, протяга едната си ръка към нея, а другата към колата и магията се случва. За по-малко от 30 секнуди, Tesla-та, която струва 90 хил. паунда, светва в знак, че е отключена, пише Dnes.bg.

Втората фигура се появява зад колата и веднага влиза в нея, пали я и напуска двора. Съучастникът му прибира жизиците спокойно и се връща на улицата, където се качва в луксозното возило. Двамата отпрашват надолу по улицата.

Собственикът на автомобила признава, че е шокиран колко бързо се е сбогувал с колата си. Всъщност, в момента на кражбата, тя се намирала в двора на брат му, чиято Tesla била в сервиза по това време.

Да откраднеш кола с новата безключова система, оказва се, не е толкова трудно. Едниственото, което ти трябва, е устройство, което да усили сигнала от ключа, който трябва да е близо до автомобила. Няколко хиляди коли са отпътувнали към моргите на черно, докато собствениците им кротко са спели, а ключа за возилото е бил до спалнята им.

Някои коли се предават след минути на измамата. На други са им нужди само 10 секунди преди да бъдат отключени.