Аржентина планува да отвори отново границите си за международни посетители. В страната намаляват заразените иправителството заяви, че ще приветства всички напълно ваксинирани посетители от 1 ноември.

Аржентина  е без туристи повече от година заради COVID ограничения. Настоящите мерки са планирани да продължат до 1 октомври, преди страната да направи първата стъпка за повторно отваряне на границите, като първо приветства напълно ваксинирани посетители от съседни страни като Чили и Уругвай.

От 1 ноември ще бъдат добре дошли и освободени от карантина всички чуждестранни посетители, при условие че са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Те трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от PCR тест, направен преди най-късно 72 часа преди пътуването, в допълнение към антиген тест седем дни след пристигането.

За да бъдат считани за напълно ваксинирани, туристите трябва да са получили пълния препоръчителен курс от ваксини. Аржентинското здравно министерство в момента признава Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, Sputnik, Sinopharm и Convidecia. Тези, които не са напълно ваксинирани, също трябва да направят два теста, но освен това ще трябва да останат поне една седмица под карантина.

Тъй като властите в страната работят „за пълно възстановяване на дейностите“, има планове за бизнеса като ресторанти, кафенета, барове, места за забавление и културни забележителности да се върнат към пълния си капацитет. Масови събития като футболни мачове и места с висок риск, включително нощни клубове и дискотеки, ще заработят с капацитет 50%. Вече няма да бъде необходимо да се носят предпазни маски на открито.