Повече от 800 престъпници са арестувани по целия свят, след като са били подлъгани да използват управлявано от ФБР приложение за криптирани съобщения. Операцията, съвместно замислена от Австралия и ФБР, проследила мобилни устройства с приложението „ANOM“. В него престъпници обменяли съобщения с идеята, че то е неприкосновено.  За техен лош късмет обаче полицията наблюдавала дискусиите им  за контрабанда на наркотици, пране на пари и дори заговори за убийства.

Наркотиците, оръжия и паричните средства са били иззети след масовите арести. Австралийският премиер Скот Морисън заяви, че операцията е "нанесла тежък удар срещу организираната престъпност" по целия свят. Европол пък определи операция като „най-голямата операция за прилагане на закона срещу криптирана комуникация“.

След като ФБР разби две други услуги за криптирани съобщения,  започна да управлява собствена компания за криптирани устройства, наречена ANOM, съобщиха служители. Приложението за чат било разпространено в криминалния подземен свят. Устройствата първоначално са били използвани от предполагаеми висши престъпници, давайки увереност на други престъпници да използват платформата.