Повече от 50 000 души се подписаха под петиция, призоваваща политиците да помогнат на баща, който е обвинен за това, че е дал на умиращата си дъщеря масло от канабис, пише "Мирър". Австралиецът Адам Кослър бе арестуван за това, че дал от наркотика на двугодишната Румър Роуз, за да забави симптомите й на рак в късен етап - и това, убеден е той, довело до "чудодейно" подобрение на състоянието й.Но няма нищо чудодейно в мярката му за неотклонение, според която той не може повече да има контакт с детето, което в момента е в интензивно отделение, а състоянието му се влошава. До миналата нощ над 50 000 души са се подписали под пецития, призоваваща премиера на Куинсланд Кембъл Нюман и министъра на правосъдието Джеръд Бейли да се намесят. 

В писмото пише: "Нехуманно и несправедливо е да бъде държан в затвора родител, който е действал в името на любовта към детето си и с желание да продължи живота му. Медицинският канабис вече е легализиран в много страни по света. Адам Кослър заслужава да получи обратно родителските си права, както и да види детето си отново. А също така да бъде освободен от затвора и да има правото да определи какво лечение е най-добро за детето му."

Според бащата, след като започнал да дава канабиса на дъщеря си, състоянието й рязко се подобрило. "Енергията й се завърна и тя искаше да излезе с мен на разходка, наместо просто да лежи", казва той. Но по време на посещение на болницата в Бризбейн, той бе арестуван и обвинен в доставяне на наркотици на лице под 16.

TrafficNews.bg