Седем души, включително 4-ма пилоти, са арестувани при разследването на обстоятелствата около бягството от Япония през Истанбул на бившия изпълнителен директор на "Нисан", съобщи говорителка на турската полиция, цитирана от "Ройтерс". Карлос Гон, който е обвинен в поредица престъпления за десетки милиони долари и мистериозно напусна Япония, се появи в Ливан броени седмици преди очакваното за април начало на делото в Токио.

Според говорителката на полицията сред задържаните са двама служители на летището и един от обработващите багажи. Седмината се очаква днес да се явят пред съдия.

Турските медии съобщават, че в страната е започнало разследване за транзитното преминаване на Гон в понеделник. "Хюриет" твърди, че граничната полиция не е била уведомена за пристигането му, както и че влизането и излизането през летището не са били регистрирани.

Самолет с родения в Бразилия бизнесмен с бразилски, ливански и френски паспорт е кацнал в Истанбул в 5.30 сутринта. Арестите са били поискани от прокуратурата след разширяване кръга на заподозрените. "Ройтерс" съобщава, че Гон е отпътувал с друг самолет за Бейрут.