Когато компания за недвижими имоти в Мериленд раздаде червени пликове на служителите си по време на годишното празнично парти, никой не знаеше какво да очаква.

Така че когато 198-те служители на St. John Properties получиха изненадващи бонуси средно по 50 хил. долара, това беше чудо. Всички бонуси възлизат на около 10 милиона долара.

"Когато отворих плика, изпаднах в напълно неверие", заяви Стефани Ридвей, помощник-мениджър на проекти в компанията пред CNN.

"Не можех да повярвам. Дори нямам думи, които да опишат как се чувствам. Беше просто невероятно. Все още съм в шок. Определено животът се променя."

Президентът на St. John Properties Лорънс Майкранц каза за CNN, че компанията е постигнала основната си бизнес цел.

„Искахме да направим така, че да благодарим на всички наши служители, че ни помогнаха да постигнем целта си и искахме да направим нещо голямо“, заяви Майкранц пред CNN.

Всеки служител е получил пари въз основа на годините, които е работил във фирмата. Най-малката сума - 100 долара, беше за служител, който току-що беше нает. 

Най-големият бонус е 270 000 долара.

"Това беше наистина едно от най-невероятните неща, на които съм ставал свидетел в живота си. Всички бяха обзети от емоции. Те крещяха, плачеха, смееха се, прегръщаха се", каза Мейкранц.

Ръководството на фирмата е решило да направи този жест, защото смята, че най-важният капитал на една компания са хората.