Самюел Литъл все още може и да не е особено известен, но според ФБР - той е един от серийните убийци с най-много жертви в историята на САЩ. 78-годишният Литъл е признал най-малко за 90 убийства в 37 различни града, датиращи до около 1970 г. От ФБР са потвърдили най-малко 34 от тези убийства, като “много други очакват потвърждение”, информира Huffpost, цитирани от Блиц. Полицята арестува Литъл, бивш боксьор, в приют за бездомници в Кентъки през септември 2012 г. и го екстрадира в Калифорния, където е изправен в съда по обвинения за притежание на наркотици, информират от ФБР.

Предполагаемите престъпления на Литъл следват модел, който се повтаря в много случаи със серийни убийци. Неговите жертви били почти изцяло жени и основно чернокожи. За поне няколко от тях се смята, че били проститутки. “Литъл избрал да убива маргинализирани и уязвими жени, които често били проститутки или пристрастени към наркотиците. Телата им понякоига не били идентифицирани, а смъртта им не била разследвана,” според ФБР.

Най-големите серийни убийци в света са известни с това, че са се целели в маргинализирани групи, в това число жени, деца и секс труженички. Литъл е признал за убийството най-малко на една чернокожа жена в Паскагуола, Мисисипи през 1977 г., според полицията. Според местен полицай, властите по нова време не вярвали особено на чернокожите жени и най-вече на проститутките, които подавали оплаквания за нападения срещу тях.

От ФБР също така отбелязват, че много от предполагаемите убийства на Литъл не са класифицирани като убийства, а като смърт, настъпила вследствие на свръхдоза наркотици, нещастен случай или просто като естествена смърт. Смята се, че той първо е удрял жертвите си, при което те изпадали в безсъзнание, след което ги удушавал. Много от убийствата са извършени през 70-те и началото на 80-те, преди разследващите да започнат да използват ДНК проби. След като Литъл е задържан през 2012 г., от полицията в Лос Анджелис му вземат ДНК проба, която съвпадала с пробите, взети от жертви в три неразкрити убийства в периода 1987 – 1989 г.

Полицията повдига на Литъл три обвинения за убийство и през 2014 г. той е осъден на три последователни доживотни присъди без право на замяна. Литъл и преди е свързван със смъртни случаи на проститутки, които били удушени в Мисисипи и Флорида в началото на 80-те години, но според ФБР, той “се измъкнал от повдигането на обвинения в Мисисипи и от присъда във Флорида.” През май Литъл се съгласил да разкаже пред разследващите органи за своите престъпления срещу преместване в друг затвор. Тогава той описва с дати и градове своите убийства. Всичко на всичко Литъл признал за 90 убийства, като често помнел необичайни подробности за жертвите.

“Той помнел къде точно е бил, каква кола е карал. Рисувал на лист хартия много от жените, които е убил." Литъл в момента се намира в Одеса, Тексас, където са му повдигнати обвинения за убийство, извършено през 1994 г. Според ФБР, той е в лошо здраве и вероятно ще остане в затвора в Тексас до смъртта си. “Докато приключим с него, очакваме да се потвърди окончателно, че Самюел Литъл е един от най-големите масови убийци в историята на САЩ,” казва Боби Бланд, прокурор на местния окръг.