Броят на жертвите на земетресението в Албания достигна до 7 души. Това обяви министърът на отбраната на Албания Олта Джачка, съобщава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Последната жертва e загинала при инцидент на път в северозападния град Лежа, след като е бил затрупан от отломнки.

Министърът увери, че албанската армия е „на крак“ за преодоляване на последиците от силния трус, който удари страната в ранните часове на деня, предаде Фокус.

Джачка допълни, че „редица хора все още са под срутените сгради“, но не успя да даде конкретни данни за точния им брой, както и за този на повредените сгради. Всички училища ще останат затворени за два дни. Албанският премиер заяви, че съседните страни, Европейският съюз и САЩ са предложили незабавна подкрепа след силното земетресение.

Той е разговарял с гръцкия, италианския и турския си колега, както и с представители на ЕС и САЩ в Тирана.

Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на АлбанияСподеляме болката на албанския народ, изразяваме надежда за скорошно оздравяване на пострадалите и бързо възстановяване на сериозните материални щети, пише премиерът

Българин в Албания: Трусът продължи 30 секунди, беше страшноСитуацията след земетресението е драматична, цялата страна е на крака, каза албанският премиер