Зеленчуковите градини станаха много модерни през последните години. Тъй като не се нуждаете от голямо пространство земя, за да отглеждате собствени зеленчуци, това хоби се разпространи по целия свят.  В много градове покривите се превърнаха в градини.

Изглежда, че знаменитостите също харесват тази мода. Джулия Робъртс, Дженифър Гарнър и Натали Портман, наред с други, споделят снимки на своите посеви в социални медии.

За някои от тях това занимание дори надхвърля размерите на обикновено хоби. 

Bright Side подбра 15 знаменитости, които имат собствена ферма в задния двор, в която отглеждат собствената си храна, пише profit.bg:

Опра Уинфри

Водещата и предприемач Опра Уинфри също е фен на домашно отглежданите органични култури. Наскоро тя публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда огромен зеленчук, идващ от собствения й двор.

Като дете тя помага на баба си във фермата им в Мисисипи, а днес продължава да прилага тези знания в градината си заедно със семейството.

Елза Патаки и Крис Хемсуърт

Испанската актриса и модел работи в градината със съпруга си Крис Хемсуърт и децата им: те подготвят почвата, засаждат семената и поливат растенията заедно. 

Джулия Робъртс

Актрисата разказа в интервю за различния начин на приготвяне на кейл от градината й за нейните деца: тя го поднася като хрупкава закуска със сирене. Робъртс решава да създаде собствена био градина след участието й в „Светулки в градината“. Тя обича да учи децата си колко е важно да произвеждатсобствена храна и да се хранят здравословно. 

Мила Йовович

Актрисата, популярна със своите екшън сцени, очевидно води по-спокоен и безопасен живот извън снимачната площадка. Тя обича да прекарва време с дъщерите и съпруга си, както и в готвене. Освен това се грижи за собствена зеленчукова градина. 

Дженифър Гарднър

Любовта и страстта на Гарднър към земеделието са наследени от майка й. Днес актрисата се опитва да запази семейната традиция жива във фермата си в Лос Анджелис с инициативата Once Upon a Farm.

Там тя публикува снимки, показващи ежедневната работа в семейната ферма. В личния си акаунт тя също пуска кадри от градината и споделя с последователите си рецепти, приготвени със собственоръчно отгледани продукти.

Шакира

Колумбийската певица публикува снимка в социалната мрежа през 2013 г. на първите патладжани и чушки, които е отгледала в градината си. Въпреки че от тогава тя не е пускала подобни кадри, най-вероятно тя продължава да се занимава с хобито си. 

Натали Портман

Актрисата е добре известна с това, че подкрепя вегетарианската кауза, както и с кампаниите си срещу жестокостта към животните и в подкрепа на опазването на околната среда.

Портман, всъщност, е вегетарианка и отглежда собствени зеленчуци. Тя също така споделя своите кулинарни умения и някои невероятни рецепти, които приготвя за децата си, в социалните медии в Nat’s Table.

Никол Кидман

Едно от най-големите хобита на актрисата е градинарството. Кидман дори казва, че природата и пейзажите са я вдъхновили да израсте като личност и като актриса. Розите са й любими, но в градината си в Австралия тя отглежда и различни плодове, като грейпфрути, лимони и сливи.

Гуинет Полтроу

Тя е известна с интереса си към здравословния начин на живот, като споделя страстта си към градинарството със света в социалните мрежи. Има две жилища - в Лос Анджелис и в Хамптънс, като отглежда собствени зеленчуци и в двата.

Тя е посветена на популяризирането на здравословния начин на живот и диета, така че създава марка, наречена Goop. Тя включва градинарска линия и предлага основните инструменти, с които да започнете да практикувате това хоби. 

Рийз Уидърспун

Уидърспун също обича да прекарва време с децата си в градината в ранчото си в Калифорния. Там тя отглежда огромно разнообразие от плодове и зеленчуци, като домати, моркови, краставици и много други.

Синди Крофорд

Бившият модел, който направи революция в света на модата през 80-те и 90-те години, все още присъства активно в живота на феновете си благодарение на социалните медии.

В автобиографията си Becoming тя пише, че като тийнейджър е прекарвала лятото в жътва на царевица в родния си град в Илинойс. Днес продължава да се радва на градинарстването и да споделя снимки, които доказват, че е много добра в него.