Средиземноморски ураган се очаква да връхлети няколко района на Гърция. Това гласи официално съобщение на Атинската национална обсерватория. Оттам предупредиха за усилване на циклона ЯНОС до ураганни ветрове. Възможно е те да връхлетят Централно и Южно Йонийско море, област Атина и Цикладските острови.

По данни от метеорологичната служба, ветровете са достигнали скорост от 65 км/ч като се очаква да се засилят, а вълнението в засегнатите морски територии на страната ще достигне 10 метра. Властите предупреждават за възможни наводнения в областите по пътя на циклона.

От МВнР предупреждават гражданите да избягват пътуване в посочените райони. В случай, че вече планирано пътуване не може да бъде отложено, призоваваме българските граждани да следят постоянно съобщенията на местните власти за евентуално усложняване обстановката, да информират свои близки относно местоположението си и планове за местата и периода, в който възнамеряват да ги посетят. Предварително да се запознаят с местоположението на най-близките управления на полицията, пожарната и спешната помощ в района, в който се намират, както и техните телефони.