Епизод на изключително популярния сериал „Игра на тронове” изтече в интернет четири дни преди официалната си премиера. Става дума за шестия епизод от седмия сезон на сагата. Той трябваше да бъде излъчен в Щатите в неделя вечерта, а в България – следващия понеделник.

Много хора обаче вече са се сдобили с висококачествено копие на епизода, което обиколи торент тракерите у нас бързо след като епизодът се появи в мрежата.

Това е втори пореден такъв случай през този сезон на хитовата поредица. Четвърти епизод отново се появи в интернет преди телевизионната си премиера, но тогава това се случи след хакерска атака. Този път вината е в самите HBO или по-точно в испанския клон на компанията.

Independet съобщи, че испанските абонати са имали възможност да изгледат новия епизод – т.нар. гледане със заявка. Видеото е било премахнато час по-късно, но пиратите вече успели да го свалят и да го споделят в мрежата.

То се е появило на множество сайтове, откъдето бързо е било изтрито, но както знаем, в такива случаи лавината тръгне ли, не можеш да я спреш. Така много от феновете ще могат да изгледат епизода още днес. Така обаче ще чакат още седмица до следващия.

Припомняме, че за изтичането на четвъртия епизод бяха арестувани четирима души.