Племенница на американския президент Доналд Тръмп заведе днес дело срещу него и още двама свои роднини за предполагаема измама, заради която не е получила десетки милиони долари наследство, предаде ДПА, цитирана от БТА. В исковата молба, подадена в съд в Ню Йорк, Мери Тръмп твърди, че за семейство Тръмп "измамата е не просто семеен бизнес, а начин на живот". През 80-те години Доналд Тръмп, сестра му Мариан и техният покоен брат Робърт поемат контрола върху изградената от баща им Фред бизнес империя с недвижими имоти и "я използват, за да се обогатят за сметка на всички около тях", твърди Мери Тръмп.

След кончината през 1981 г. на брат им Фред Тръмп-младши, бащата на Мери, тримата измислят и реализират сложна схема за присвояване на средства, които Мери би получила като наследство, и за въвеждането на Мери в заблуждение за истинската стойност на наследените от нея активи. След смъртта през 1999 г. на бащата на Доналд Тръмп, Фред Тръмп-старши, Доналд, Мариан и Робърт продължават със същата схема, за да установят пълен контрол върху бащината си империя, твърди племенницата на президента.

"Те ощетяват Мери с десетки милиони долари или дори с повече", се казва в исковата молба, в която е упоменато, че Мери научава за измамата през 2018 г. През юли Мери Тръмп издаде книга за семейството си и Тръмп, когото още в заглавието нарича "най-опасния човек на света".