Република Южна Африка отваря международните си граници на 1 октомври. Влизането в страната ще бъде позволено през определен брой сухопътни гранични пунктове, а за международните полети - на три от международните южноафрикански летища. Това са О. Р. Тамбо -Йоханесбург, Кейптаун и Дърбан.

От всички пристигащи ще се изисква да представят отрицателен PСR тест за COVID-19, направен не повече от 72 часа преди часа на пристигане в РЮА. В противен случай, лицето ще подлежи на задължителна 14-дневна карантина за негова сметка, информират от МВнР. Също така, от всички пристигащи граждани, ще се изисква инсталиране на мобилно устройство на безплатна South Arica Travel App.
Извънредното положение в страната е удължено до 15 октомври, т.г., а вечерният час ще бъде от 0 до 4 ч. Препоръчва се на всички потребители на „смарт“ мобилни устройства инсталирането безплатна Covid Alert South Arica App.


При необходимост, българските граждани могат да се свързват с посолството на Република България в Претория на тел. +27123423720 от 8:00 до 16:30 ч. южноафриканско време и денонощно на спешния телефон +27798937336.