Петчленно семейство е било убито по време на въоръжения конфликт днес между Армения и Азербайджан. Това съобщиха в официално изявление пред медиите от посолството на Република Азербайджан в България. Властите обвиниха съседката си за създалото се напрежение. 

„На 27 септември военно-политическото ръководство на агресора Армения продължи своите провокационни действия в нарушение на задълженията си по Женевските конвенции, като стреля с тежко оръжие по цивилното население на Азербайджан, включително извършвайки различни престъпления срещу цивилни“, заявиха от офиса на главния прокурор на Република Азербайджан пред АПА .

Според информацията жертвите са Гурбанов Елбрус Иса оглу, жител на село Гашалти, област Нафталан, както и четирима от членовете на семейството му. Те са убити в резултат на артилерийски огън от арменските въоръжени сили.

Започнато е наказателното производство от главния прокурор в област Горанбой, информират от посолството.

Световни агенции съобщават и за поне 16 загинали военнослужещи. 

Арменската страна твърди, че е свалила 4 хеликоптера, 15 дрона и е унищожила 15 танка на Азербайджан. Баку пък твърди, че започва контра-офанзива в Нагорни Карабах. И двете страни обявиха военно положение и мобилизация на населението.