Два случая на торнадо бяха регистрирани в късните часове снощи по югоизточното крайбрежие на Франция. Материални щети има в средиземноморския курорт Йер. Разрушени са покриви, счупени са витрини на търговски обекти. Силният вятър е обърнал тежкотоварен камион. Не се съобщава за пострадали хора. Преди няколко дни торнадо връхлетя и Тоскана в Италия.

Остава извънредното положение, обявено в редица райони в Италия заради лошото време. След Венеция, в критична ситуация са още Сицилия, Генуа, Савоя, Специя. На следващото си заседание правителството в Рим вероятно ще включи и други региони в списъка. Бяха отпуснати 85 милиона евро за възстановяване след наводненията във Венеция, където нивото на водата достигна 190 сантиметра.

Тежка остава обстановката и на места в Гърция -  в Ламия и околностите на града, които са под вода. На остров Тасос заради обилните валежи преляха реки. Пътища останаха затворени, в някои планински области количествата дъжд достигнаха до 100 литра на квадратен метър. Проливни дъждове и гръмотевични бури предизвикаха сериозни проблеми в Северна Гърция вчера. Най-засегнати са Халкидики и Тасос, а на шест острова е обявено извънредно положение, съобщава МИА, цитирана от vesti.bg. Проливните дъждове предизвикаха наводнения и свлачища, а движението в засегнатите райони беше блокирано.