Докато целият свят съчувства на Франция за пожара в Нотр Дам, в Сърбия се чуха гласове на злорадство. Два таблоида в Белград видяха в пламналата катедрала в Париж "божие наказание", припомняйки, че знаме на Косово бе издигнато край олтара при честването на стогодишнината от примирието от 1918 г., предаде агенция Франс прес.

"Застигна ги божието наказание", написаха двата проправителствени таблоида "Ало" и "Информер".

"Ало" видя в станалото възнаграждение за "оплюването на сръбските жертви" във войната в Косово. Двете медии обаче бързо изтеглиха тези статии в понеделник вечерта.

В рамките на честването на стогодишнината от края на Първата световна война вътрешността на парижката катедрала бе украсена с цветовете на всички поканени на церемонията, включително Косово.

Сърбия, която не признава независимостта на бившата си област, нарече това скандално.

Отношенията между Париж и Белград се влошиха още повече, когато на честванията на 11 ноември президентът на Косово Хашим Тачи бе настанен на почетната трибуна, докато сръбският му колега Александър Вучич бе настанен на второстепенна трибуна.

Божидар Чеков от Париж: Нотр Дам ще оживее отново, вече събраха над 500 милиона!Сърцето на катедралата - камбаната "Бурдон" е оцеляла