Всички гости на хотела на о-в Тенерифе, поставен под карантина заради четирима души с коронавирус, са с отрицателни проби за заразата, съобщават местните медии. На 130 от тях е разрешено да напуснат сградата. Те са от 11 различни националности, пише news.bg.

Говорителят на регионалното правителство на Канарските острови съобщи на пресконференция, че с различните посолства се обмисля как гостите, които ще останат в хотела, могат да бъдат върнати по родните им страни.

След като нито един от настанените не е проявил симптоми, всички могат да се върнат по домовете си, но трябва да се гарантира, че ще бъдат поставени под активно медицинско наблюдение в родните си страни.

До момента на Канарските острови са потвърдени 5 случая на коронавирус - 4 в Тенерифе и един в Ла Гомера. Всички заболели са в добро състояние.

Днес е била разписана заповед с индивидуални мерки, с която се позволява напускането на групата от 130 души, които са били настанени в хотела в Адехе след 24 февруари - денят, в който бяха установени положителните проби за коронавирус.

Припомняме, преди дни беше съобщено, че в хотела е блокирано и българско семейство. Все още обаче не е ясно дали тримата ни сънародници са сред получилите разрешение да напуснат сградата.