Четирима от заподозрените за терористичния акт в Барселона са ликвидирани, съобщи испанският в. "Паис", цитиран от БТА. По данни на изданието трима заподозрени - Муса Укабир, Саид Ала и Мохамед Хичам, са били ликвидирани при операцията в близкото градче Камбрилс, а четвъртият предполагаем терорист Юнес Абуякуб също е мъртъв.

Самоличността на четиримата е потвърдена от документ, чиято валидност е установена от представител на синдиката на испанската полиция, пожелал анонимност. Те са с марокански произход и всички идват от малкото градче Рипол в подножието на Пиринеите, недалеч от границата с Франция. Укабир е роден в Рипол, но има и мароканско гражданство, а другите трима са родени в Мароко, но са с местожителство в Испания.

Същевременно испанското правителство реши да не повишава нивото на заплаха за сигурността до максималното ниво и то остава четвърто, една степен преди максималното, пише dnevnik.bg . Френската полиция пък извършва допълнителни гранични проверки на пристигащите от Испания в опит да открият беглец, замесен в нападенията в Барселона и Камбрилс. При терористичния акт в Барселона загинаха 14 души, а десетки бяха ранени.