Монако е една от най-богатите държави в света - тя има най-висок брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението и една трета от гражданите ѝ са милионери. Страната, която е по-малка от нюйоркския Сентръл парк, всяка година е домакин на различни бляскави събития, като яхтеното шоу и Гран При на Монако.

Също там се намира някогашната най-скъпа улица в света. Става въпрос за авеню "Принцеса Грейс", където цената на квадратния метър през 2008 година е средно 86 000 евро. Улицата е дълга само 2 километра и носи името на американската актриса Грейс Кели, която през 1956 година се омъжва за принца на Монако Рение III. И докато днес "Принцеса Грейс" вече далеч не е най-скъпата улица в света, то тя остава достатъчно бляскава и там има какво да се види.

От Business Insider, цитирани от Money, правят една "разходка" по нея и разказват интересни факти, свързани с авенюто. Всъщност авеня "Принцеса Грейс" се простира от болницата, носеща също нейното име, и Hotel de Paris Monte-Carlo, където тя е живяла.

Грейс Кели прекратява филмовата си кариера и се посвещава на работа за благотворителни каузи след сватбата си с принц Рение III. Тя е истинска емблема в Монако. Тя умира в катастрофа през 1982 година, но името ѝ продължава да живее, изписано върху табелите на известната улица там.

За 10 години цената на имотите по авенюто спада драстично и днес то не се нарежда и в топ 10 на най-скъпите уличи в света. През 2018 година там са били продадени само 5 имота.

Що се отнася до това какво може да бъде видяно по "Принцеса Грейс", може да се каже, че архитектурата на сградите не се различава от тези в останалата част на Монако. Повечето от тях са запазили автентичната си визия от построяването си между 50-те и 70-те години на миналия век.

По нея човек може да стигне до японската градина, носеща името "Дзен". Тя е построена от принц Рение III през 1994 година. На улицата се издига и небостъргачът Odeon Tower. Построената през 2015 година сграда е най-високата в Монако със своите 170 метра.