Мъж е задържан след опит да нападне двама полицаи пред Бъкингамския дворец, съобщиха британските медии. Нападателят е имал нож у себе си, казаха от полицията в Лондон. При задържането на заподозрения двамата служители на реда са получили леки наранявания. Те са получили медицинска помощ на място и не са отведени в болница.

Няма пострадали граждани. На мястото са разположени сили на полицията, информира бТВ. Води се следствие.

Котратерористичният отдел на лондонската полиция (Скотланд ярд) пое разследването на нападениеto с нож срещу полицаи близо до Бъкингамския дворец, съобщи пресслужбата на Скотланд ярд. Арестуваният е обвинен в нанасяне на тежки телесни повреди и нападение над полицаи.

Друг инцидент се случи малко по-рано в Брюксел. Там мъж беше прострелян, след като нападна двама войници с мачете. Мъжът е бил в критично състояние след стрелбата и е починал по-късно в болница. Мъжът е 30-годишен сомалиец и не е имал криминално минало, нито пък е бил заподозрян за тероризъм.

Той е атакувал патрулиращи войници с викове „Аллах е велик!”. Белгийската федерална прокуратура обяви, че разглежда случилото се като опит за убийство от терористични подбуди. Инцидентът е станал пред метростанция „Брукер” в центъра на белгийската столица.

Войниците са леко ранени при атаката – единият в лицето, а другият – в ръката. Районът беше отцепен от полицията.

Снимка: Twitter