В Испания, или по-конкретно в околностите на Мадрид, вече се движат първите ''разводонетки''. Казано по-разбираемо -  камионетки за развод, които вече трупат сравнително завидна популярност сред хората. Целта на нестандартната услуга е всяка двойка, обмисляща да сложи край на брачния си живот, да бъде посетена от мобилен екип от експерти на домашния им адрес и на практика почти цялата документация да приключи на място, без да е необходимо излишно размотаване по институциите и губене на време.

33-годишният Алберто Гарсия, идеолог и собственик на фирмата, предоставяща иновативната услуга, споделя, че идеята му е хрумнала още през 2009 г., но едва сега, 10-години по-късно, вече е разполагал със средствата, с които да я реализира. Той допълва, че при него работят точно пет човека, в това число и самият той.

По думите му чрез услугата, която предоставя, всичко приключва ''скоростно бързо и невероятно просто''.

,,Ако говорим за развод по взаимно съгласие, цената е 150 евро на човек. В случай че съпрузите нямат деца, тогава тарифата пада на 120 евро'', посочи Гарсия.

Гарсия все пак предупреди, че тези, които възнамеряват да ги потърсят, трябва да отговарят и на някои критерии: двойката трябва да е била в брачен съюз минимум три месеца, да са пълнолетни и, разбира се, да имат адвокати.

По отношение на въпросните разводонетки Гарсия уточни, че те са четири на брой и ги е закупил доста изгодно - общо за 800 евро, макар и да са сравнително стари. Той добави, че в гаража има и един по-голям камион, който е взел за около 1600 евро. Сред тях се намира дори и един лек автомобил, за който обаче не е платено нищо, тъй като е семейно наследство.

По данни на статистическите служби в Испания на месец в страната стават между 50 и 60 развода, като само в столицата Мадрид през 2017 г. са били регистрирани 38 развода на ден, информира испанският ежедневник "El Pais", цитиран от novini.bg. Попитан накрая дали си има приятелка, Алберто Гарсия сподели, че има такава, но не възнамерява да ѝ предлага брак.