Зрелищен арест беше извършен на жена без маска. За това информираха читатели на GLAS.bg. Тя не се съобразила със забележката на униформените и отказала да си сложи предпазна маска на улицата. След като полицаите поискали документите й за самоличност, тя започнала да се държи арогантно с тях. В резултат била арестувана.

Писъците на жената по време на ареста събрали случайни минувачи на едно място в един от градовете на Южна Испания - Марбея. Друг човек, който опитал да защити жената и влязал в пререкание с властите, също бил арестуван. 

В Испания полицията следи стриктно за носене на маски на открито дори по крайбрежните алеи. Полицаите правят забележки, но системно недисциплинираните ги глобяват, като глобата е 1300 евро. 

Нови ограничения въведоха от неделя в няколко области на Испания. В Андалусия се въвежда полицейски час от 20 вечерта до 6 сутринта. 

Така работят ресторантите в страната с рекорден брой заразени СНИМКИ

Никой няма право да излиза без уважителна причина. Ресторантите затварят в 18 часа. Това е и новият час на затваряне на магазините, които не са от първа необходимост. Тези за хранителни стоки трябва да преустановят работа в 20 часа. 

Учениците обаче продължават да посещават училище. 

Зрелищния арест на жена без маска вижте във видеото на GLAS.bg: