45-годишен мъж застреля в главата приятелката си с ловна пушка в жилището им в Гран Канария, след което се самоуби, предадоха испанските медии.

Труповете на двамата били открити в късния следобед на вчерашния ден, когато дъщерята на убитата е посетила адреса, след като майка ѝ не отговорила на нито едно от обажданията ѝ през деня. Тогава с помощта на съсед двамата разбили вратата и намерели безжизнените им тела в апартамента насред локва кръв. На този етап от разследването като най-вероятната причина, довела до трагичния инцидент, се посочва семеен скандал.

По данни на полицията обаче жертвата – 38-годишна колумбийка – никога не е подавала оплакване до властите за домашно насилие или че е била заплашвана за живота ѝ, пише novini.bg. Според официалната статистика на испанските служби жените, убити от настоящи или бивши партньори на територията на страната от началото на тази година, вече е 21.

От 2003 г. до настоящата 2019 г. в Испания са били убити общо 996 представителки на нежния пол, обобщава данните за домашното насилие ,,El Pais’’.