Четиринадесет души остават безследно изчезнали след пожар, който отне живота на 16-годишна студентка в град Одеса. Пожарът е избухнал в сграда на колеж в Одеса в сряда. 27 души са ранени. Огънят беше овладян днес сутринта. Десетки пожарникари все още разчистват 6-етажната сграда, която е частично разрушена, съобщава БНТ.

Президентът Владимир Зеленски написа във Фейсбук: "Всички се надяваме, че от 14 изчезнали хора възможно най-много хора ще бъдат намерени в безопасност и здрави. Но не искам да заблуждавам никого - може да има повече жертви." Седем пожарникари са сред ранените, петима души са в тежко състояние. "Всички се молим" за тях, каза Зеленски. "Знаем, че лекарите правят всичко възможно, за да ги спасят. И невъзможното също." Властите започнаха разследване на причините за пожара.

Няма данни за пострадали или загинали български граждани при пожара, избухнал в сградата на Одеския колеж по икономика, право и хотелско-ресторантски бизнес, съобщават от пресцентъра на МВнР. Във връзка с пожара 5 и 6 декември са обявени за траурни дни в града, където са отменени всички официални и празнични мероприятия. Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните власти.