Председателят на Европейския съвет Доналд Туск твърди, че все още има вероятност между 20 и 30 процента Брекзитът да бъде спрян. Коментарът му е в интервю за испански вестник.

"Днес шансът ни да няма Брекзит е от 20 до 30 процента, а това не е малко", посочва Туск. Той допълва още, че с всеки изминал месец става все по-ясно, че излизането на Великобритания от ЕС ще се различава от това, което са си представяли неговите инициатори.

"Срокът за Брекзита изтича през октомври, но аз ще настоявам да се налагат ограничения във времето за решението на Великобритания", отбеляза Туск и допълни, че когато става дума за Brexit, няма за къде да се бърза, пише "Труд".

"Никога няма да има Съединени щати на Европа по подобие на САЩ", каза още Туск. Безспорно ерата на оптимистичните илюзии приключи. "За поляците е особено болезнено, тъй като отдавна мечтаехме да влезем в Европейския съюз", посочва Туск, който е и бивш полски премиер.

Британските депутати одобриха плана на Мей за удължаване на Brexit до 30 юниПреговорите продължават след утрешната европейска среща на върха

При Brexit без сделка. Какви права имат европейците, живеещи на Острова?Европейската комисия завърши подготовката си за сценариите. Вижте ги!

След преговорите в Брюксел: Хелуински Брекзит и поне три мини пред МейЕвролидерите били готови и на по-дълга отстрочка, но "лошото ченге" Макрон се опънал


Снимка: BBC