Трима молдовци - жена и двама мъже са били арестувани в неделя на българската граница. Те били обявени за издирване от Интерпол, след опит за въоръжен грабеж над един от собствениците на Сарар Холдинг в град Ескишехир - в комлексът на Сарар Холдинг, научи TrafficNews.

Разпореждане за издирването на престъпниците било дадено лично от президента на Турция - Реджеп Ердоган, който бил близък приятел с жертвите. 

" Свързах се с българския вътрешен министър. Установихме тяхната самоличност" - съобщи министърът на вътрешните работи в Турция Сюлейман Сойлу пред турски медии. 

Тримата молдовци нахлули въоръжени, с маскирани лица и завързали бизнесмена Джемалетин Сарар и 70-годишната му съпруга Зехра Сарар. Последвал побой над жертвите, след което нападателите избягали. 

Разследването продължава. Молдовските граждани са задържани на българския граничен пункт и предстои да бъдат предадени на турските власти.

Джемалеттин Сарар е един от най важните и високо уважавани бизнесмени в Турция, а фамилията Сарар е една от най- известните в Турция. Джемалеттин притежава голяма модна компания и е наричан "Текстилния император".

В Ескишехър е арестувана 34-годишната Лулия Д., която преди време работела като прислужница в дома на семейство Сарар. Задържан е и неин приятел.

"Крадците са измъчвали бизнесмена и съпругата му. Те искали от тях 1 милион щатски долара и 1 милион евро, но двамата им отговорили, че не разполагат с такава сума. Поискали ключа за касата, но жената отговорила, че не знае къде се намира. Били са ги. 3-мата молдовци, които през цялото време били със скиорски маски, успели да намерят ключа и да отворят касата, от която задигнали валута и ценности", уточняват журналистите.