Месец май със сигурност официално може да бъде обявен като месец на абитуриентите. Балът е едно от най-важните и любими събития в живота на всеки зрелостник, а подготовката започва отрано. За момичетата от съществено значение е как ще изглеждат на този ден

Топ дизайнерката от Пловдив Албена Хумбаджиева има хиляди последователи в социалните мрежи, а на живо - в пъти повече. Тя е известна под тепетата и в цяла България с уникалните си бутикови модели рокли, на които дори световноизвестни дизайнери могат да завидят. Абитуриентски тоалети създава още от 1993-та година, а в момента е жената, която успява да превърне всяко момиче в истинска принцеса.  

Ето какво сподели Албена Хумбаджиева в кратко интервю за Trafficnews.bg, за актуалните модни тенденции и за предпочитанията на абитуриентките тази година:

- Абитуриентските балове вече са в разгара си! Кои са актуалните модни тенденции и с какво са свързани предпочитанията на бъдещите абитуриентки? 

- Като цяло момичетата предпочитат все по-семпли и изчистени рокли. Точно това е и актуалното през 2018-а година, тежките и неудобни рокли вече остават в историята. Абитуриентките тази година се спират на ефирни и прозрачни материи, дантели, сатен и шифон. Набляга се на детайлите, които може да бъдат цветя, камъни и дантели разположени в горната или долната част на роклята.

- Кои са предпочитаните цветове за рокли тази година? 

- Най-предпочитаните цветове, и тези, на които самата аз залагам за абитуриетски балове 2018 са бежово, черно, бордо и сиво.

- Дали бъдещите абитуриентки носят рисунка или снимка на желаната рокля, за да я изработите, или разчитат на предлаганите готови модели?

- Носят снимки взаимствани от известни личности и модели. По този начин те черпят информация и оформят своя вкус, искат да са актуални. Разбира се, има и такива, които се доверяват на мен самата. 

- В какъв интервал варират цените на абитуриентските тоалети тази година?

- Стойността на тоалетите зависи изцяло от сложността на изработка и от използваните материи. Като средна стойност мога да кажа, че цените варира от 500 до 1200 лева. 

- Колко време ви е нужно да измислите конкретен модел на рокля?

- Времето за изработване е от 1 до 2 седмици, като отново зависи от сложността на конкретния модел.