Президентът на Международната автомобилна федерация ФИА Жан Тод хвърли известна светлина и даде поредната порция надежди на феновете за състоянието ва легендарния шампион във Формула 1. Шумахер удари лошо главата си при падане със ски в Мерибел в края на 2013 година, претърпя няколко тежки операция, бе 5 месеца в кома и за възстановяването му се знае изключително малко. Той се лекува в имението си на брега на Женевското езеро, достъпът до него е строго ограничен, както и информацията за възстановяването му.

Жан Тод е един от малкото, който може да посещава дома на Шуми. Той бе спортен директор на Ферари в първите години на новия век, когато двамата с Михаел постигнаха огромни успехи със Скудерията. Жан Тод наскоро е гостувал отново на своя голям приятел, а двамата често гледат там състезанията от Формула 1. Французинът изрази надежда, че рекордьорът по титли на някакъв етап отново да се появи на публично място. Той се бори. Надявам се светът да успее да го види отново. За това работят той и семейството му, каза Тод.

Президентът на ФИА заяви още, че няма значение дали Люис Хамилтън ще подобри рекордите на Шумахер във Формула 1 един по един. Британецът вече има най-много спечелени квалификации, само шест победи в състезания го делят от рекордните 91 на Шумахер, както и още една световна титла от рекордните седем на германеца. Знам, че може да се случи и Люис да подобри рекорда на Михаел като най-титулувания пилот в историята на Формула 1. Всички предпоставки са в Мерцедес, за да го направи, и честно казано, нямам нищо против. След инцидента с Михаел има ли вече значение дали Люис е спечелил повече? каза Тод.