Българската двойка без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов говориха, след като спечелиха серията си и се класираха директно за полуфиналите на Световното първенство по гребане до 23 години в Пловдив.

"Чувствахме се изключително приятно по време на състезанието. Имахме резерви и за още, можехме да покажем още от възможностите си. Решихме да изпробваме останалите участници, като направихме две-три атаки, за да видим дали ще реагират с нас. Проведохме изключително интелигентна гонка и се съхранихме максимално", заяви Иван Янкулов.

"Началните 500 метра всъщност не ни бяха тежки, а опитахме да се съхраним, защото сме имали гонки, в които вървим много добре в първите 500-1000 метра , но след това силите не ни стигат, свършват и изоставаме. Усещахме се много добре по време на състезанието. Можем и малко по-добре, но ще го запазим за малко по-напред. Очакваме безпроблемно класиране за А финал", коментира Цветомир Малинов.

Един полуфинал и един репешаж за българските лодки в първия ден на Световното първенство по гребане в ПловдивДвойката ни без кръмчия се класираха директно за полуфиналите, а Емил Нейков ще трябва да мине през репешажите